RDE bug: date required when in template (but with no related fields populated)

Description

As reported on the ArchivesSpace User list, there appears to be a bug with RDE which requires a date component whenever the related fields are visible, even if nothing is populated. See screen shot.

According to Christine, dates are not required, but this flag/issue should only happen when part of a date component is populated but another part is missing. If I create a template that suppresses date fields, I don't get this problem. However, it would be nice to resolve this issue so I can add or not add dates in the same template (I know, dates are better, but depending on the processing situation, it's not always feasible...)

Environment

None

Activity

Show:
Lydia Tang
January 30, 2018, 8:48 PM

Dev. Prioritization – we'll hold off on this and coordinate with the implementation of the SIEWG recs. On a quick test, it seems like it is red but doesn't stop the user from saving. It may not currently be an issue any longer?

Suzanne Stasiulatis
January 30, 2018, 9:02 PM

We are putting this in the icebox, because if there is going to be a major overhaul of the RDE things might change. There is no need to fix this if there are going to be major changes to RDE.

Lydia Tang
February 19, 2020, 4:05 PM

This is such a tricky issue to replicate, which might be fixed already, that I think this ticket should close.

Assignee

Unassigned

Reporter

Lydia Tang

Labels

Affects versions

Priority

Minor
Configure